Bu programda öğretilen hiçbir kısım teorik değildir. Katılımcı kurstan çıktıktan hemen sonra öğrenilenleri kolaylıkla uygulamaya sokabilir. Eğitim süresince, eğitim tarihine kadar güncelleştirilmiş en son BİST, Forex ve diğer finansal enstrüman verilerinden oluşmuş grafikler ve görsel teknik analiz ve grafik programı kullanılır. Katılımcılara, not alabilmeleri için özet ders notları verilir. Buna ek olarak, eğitmen kurs esnasında Barco, Flip Chart olmak üzere iki görsel ekipmanı kullanır.
Eğitim, ilk başta Teknik Analiz’in ne olmadığı hakkında bir giriş yapar ve katılımcıların kristal küre beklentilerini yıkmayı amaçlar. Her bireyin bir teknik analiz kitabı alıp okuyabildiği günümüzde, teknik analizin gerçek hayatta neden işlemediğinin nedenlerini açığa kavuşturduktan sonra bu analiz biçiminin felsefesini ve ana ilkeleriyle bu ilkelerin temelinde yatan Dow teorisini inceler. Bunu takiben, eleştirisini yapıp suistimal edilen yönlerini rafa kaldırırken Temel Analiz ile de ayrıntılı bir karşılaştırmasını yapar.
Programın ikinci kısmı, katılımcıya grafik unsurlarını tanıtırken grafiklerin içinde bulunan ve eğitimli bir gözle kolaylıkla tespit edilebilir hikâyeleri okumasını ve ipuçları görme yeteneğini aşılar. Günün ikinci üçte birlik bölümünde, destek/direnç ve trend kavramları pekiştirildeikten sonra yatırımcının artık rahatlıkla ve güvenle uygulayabileceği, ayrıntılı bir oyun planının hem nasıl hazırlanacağı hem de nasıl uygulanacağı gösterilir. Bu bölümün sonunda, katılımcı artık istikrarlı bir şekilde pozitif getiriler elde elden bir sistemin sahibi olmuş olur.
Günün geri kalan kısmında, piyasa katılımcılarının tarih boyunca sergiledikleri tutum ve davranış biçimlerinin birer sonucu olan grafik formasyonları tanıtılır ve güncel grafikler üzerinde uygulamalar yapılır.
İkinci gün, tarihin testinden geçmiş tüm popüler göstergeler tanıtılır, bu göstergelerden neler beklenmesi gerektiği ve verdikleri sinyaller incelenir ve hem kolay hem de hızlıca uygulanabilecek 6 göstergeli bir şablonun nasıl kullanılacağı anlatılır. Bölümün sonunda katılımcıların istekleri doğrultusunda seçilen birkaç enstrümanının (ör. Euro ve Yen veya Endeks ve KCHOL) güncel grafikleri ele alınarak birlikte o ana dek öğretilenler (oyun planı, grafik formasyonları ve göstergeler) ışığında analiz yapılır ve o enstrümanlar için gerçek ve hemen devreye sokulabilecek oyun planı geliştirilir.
Daha sonra, Mum Grafikler, Fibonacci düzeltme seviyeleri, vs. gibi farklı yöntemler tartışılarak son derece iki önemli konu olan İşlem Hacmi ve Açık Pozisyon ve İz Süren Stoplar işlenir. Bu aşamada katılımcı, zararını asgariye indirip kısıtlamayı ilke edindiği gibi, kârlı pozisyonlardan da ne zaman ve nasıl çıkılacağını ve kârların nasıl maksimize edileceğini öğrenmiş olur.
Programın son son aşamasında, kurs farklı bir bakış açısına girer ve iyi ve deneyimli yatırımcıların bile kontrol etmekte zorlandığı duyguları, kişisel disiplini ve doğru/yanlış davranış biçimlerini ele alan “yatırımcı psikolojisi” ve “trading disiplini” ele alınır ve gerçek hayattan örneklerle pekiştirilir.