• persembe@persembe.com

YATIRIMCILARA HİKÂYELER

Batık Ormanın Gizli Meyveleri
Şubat 2023
164 sayfa

“Yatırımın yüzde 10’u doğru analiz, yüzde 90’ı doğru psikoloji bana göre. Cemre’nin davranışsal finans üzerine yazdıkları da, özellikle hisse yatırımcıları için müthiş bir tarihsel perspektif sunuyor. Mutlaka okunması gereken bir eser.”
Işık Ökte

“Davranış kodlarımız finansal kararlarımızı nasıl etkiliyor? Yatırım yapmak ‘matematik’ bir serüven mi? Cemre Yoldaş’ın kaleminde masal & nöroloji ve hisse senetleriyle harmanlanmış nefis bir ayna bulacaksınız.”
Keyifli okumalar…
Yücel Ferek

“İnsan zihninin karanlık dehlizlerinde yatırımcı psikolojisindeki mantığı aramak? Saçma ve beyhude bir çaba gibi görünüyor değil mi? Değil… Cemre Yoldaş bize bu çabada ustalıkla rehberlik ediyor.”
Tufan Cömert

“Masal kahramanlarının dilini ve davranışlarını finans piyasalarına uyarlayan Cemre Yoldaş, kitabıyla okuyucuları masalsı bir evrende yolculuğa çıkarıyor.”
Zeynep Candan Aktaş

“Finans piyasalarını kısa hikâyeler derleyerek ilgi çekici konusuyla ön ayak olan Cemre’ye teşekkürler.
Mutlaka okunmalı ve arşivlerde bulunması gereken bir kitap olarak tarihe geçecek”
Tonguç Erbaş

KİTAPTAN BİR ALINTI

Stres, kişinin algıladığı herhangi bir tehditle fiziksel ve duygusal olarak başa çıkamaması nedeniyle oluşan günlük hayatı olumsuz etkileyen bir süreç olarak bilinir. Bu kavram, 19. yy’da Claude Bernard tarafından tıp alanına kazandırıldı. Bernard’a göre stres; organizmanın dengesini bozan şeylerdir. Hücreler ise çevresinde gelişen olumsuzluklar kaşısında kendi dengelerini korumaya çalışır. Ancak “organizmanın dengesini bozan” çok fazla şey vardır. Örneğin, yaşanılan stresli durumkarşısında vücudunuz kendi dengesini koruyabilmek için nabzı yükseltmek, kan basıncını arttırmak gibi bazı tepkiler verecektir. Eğer vücudun hemen harekete geçen, esnek bir strest tepkisi olmasaydı büyük ihtimalle birçok insan ölürdü.