• persembe@persembe.com

PARA HAREKÂTI

Mart 2015 (8. baskı)
376 sayfa

Hülya, 21 Şubat 2001 krizi sonrasında kaybettiği babasını mezara gönderen süreci anlamak istiyordu. Nasıl olmuştu?  Krizler bir anda mı geliyordu? Nedenleri neydi? Bütün bir ekonomik sistem nasıl çalışıyordu ve krizler nasıl ortaya çıkıyordu? Bu krizlerden kurtulmak mümkün değil miydi? Başka hangi ülkeler, ne tür krizleri neden yaşamışlardı? Krizler önlenebilir miydi? Yoksa birileri bir yerlerde düğmeye mi basıyorlardı?

……….

“Wall Street temelli Yeni Dünya Düzeni” (YDD) imparatorluğu, diğer ülkelere verilen borçlar ve yatırımlar ile inşa ediliyor. Balık oltaya geldiği anda YDD’nin finansal teroristleri misinayı yukarı çekiyorlar ve hiç şüphe dymayan bu kazazedeleri havada kupkuru bırakıyorlar. Oltaya gelenler kurtarılmak için yalvarır durumda kalıyorlar. Bu gibi durumlarda imdada IMF yetişiyor. Özelleştirme, ticaretin serbest bırakılması ve diğer istikrar programlarıyla hedef ülkelerin kaynaklarını kesiyor ve bu ülkelerin yüzlerini Yeni Dünya Düzeni elitlerine çevirmesini sağlıyorlar. Aynen İngiliz İmparatorluğunun daha kaba yöntemlerle yaptıklarına benzer şekilde.”

YAZAR HAKKINDA

1965 yılında doğa Yaşar Erdinç, Kayseri Tomarza nüfusuna kayıtlıdır. 1986 yılında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın bursunu kazanarak İngiltere’de ekonomi politikaları alanında Birmingham Üniversitesi’nde yüksek lisans ve Leeds Üniversitesi’nde doktora yaptı.  1994-1998 yılları arasında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğretim üyesi olarak bulundu. Kara Harp Okulu ve Deniz Harp Okulu’nda misafir öğretim üyesi olarak dersler verdi. CNNTürk’te “Parametre” programına uzman görüşleriyle katıldı. “Finansanaliz” programının ilk yapımcısıdır. Daha sonra SKYTürk’te “Paranın Rotası” isimli programı hazırlayıp sundu. 1998 ile 2006 yılları arasında yazılarının yayımlandığı dergi ve gazeteler; Ekonomist, Milliyet, Akşam, Dünya, Globus olarak verilebilir. Halen aylık Platin dergisi, haftalık Para dergisi ve Takvim Gazetesi’nde köşe yazılarına devam etmektedir. ART televizyonunda   “Borsanın Efendileri” programına ve hafta içi “Sabah Kahvaltısı” programına konuk olarak katılmaktadır. Beykent Üniversitesi, Bankacılık Finans Bölümü öğretim üyesidir. Çok sayıda yayıanmış makale ve bilimsel çalışmaları mevcuttur.  Evli ve iki çocuk babası ola Yaşar Erdinç, birçok finans kuruluşu ve bankalarda Teknik Analiz, Temel Analiz, Yatırımcı Psikolojisi, Makro Ekonomi, Hisse Senetlerinin Değerlemesi, Finans Matematiği ve Finansal Analiz konularında eğitim seminerleri vermektedir.