Mayıs 2013
Bollinger on Bollinger Bands
Çevirmen: Neşenur Domaniç
228 sayfa
Borsada teknik analizin efsane ismi ve Bollinger Bantları’nın yaratıcısından ilk kapsamlı Bollinger Bantları kullanım kılavuzu.
Son yirmi yıldır trader olarak çalışmış binlerce kişi, beklenen fiyat hareketlerini değerlendirmekte en geçerli ve güvenilir aracın Bollinger Bantları olduğunu düşünüyor. Uzun süredir beklenen Bollinger Bantları‘nda John Bollinger bu olağanüstü tekniğin fiyat ve gösterge hareketlerini etkin bir biçimde kıyaslamakta nasıl kullanıldığını bizzat anlatıyor.
Traderlar yüzlerce değerli yaklaşımı öğrenmek için tekniğe odaklı bu kitaptan yararlanabilirler:
Başarılı yatırımların esası bir hisse senedi fiyatının ne zaman çok yüksek veya çok düşük olduğunu tespit ederek buna göre hareket etmektir. Bu seviyeleri kesin bir biçimde belirleyecek hiçbir teknik bulunmadığını öne sürecek ilk kişi John Bollinger olmasına rağmen, Bollinger Bantları – eğer yaygın popülerliği etkinliğine dair doğru bir yargıysa – bu kesinliğe diğer her şeyden daha çok yakınlaşan bir aracın birinci elden, derinlemesine incelenmesidir. Bu kitap, günümüzün gerçekten vazgeçilmes yatırım rehberlerinden biridir.
İÇİNDEKİLER
Sunuş
Önsöz
Giriş
Teşekkür
KISIM I
BAŞLANGIÇ
1 Giriş
2 Hammaddeler
3 Zaman Dilimleri
4 Sürekli Tavsiye
5 Kendi Efendiniz Olun
KISIM II
ESASLAR
6 Tarih
7 Oluşturma
8 Bollinger Bandı Göstergeleri
9 İstatistik
KISIM III
BAOLLINGER BANTLARI’NIN TEK BAŞINA KULLANIMI
10 Formasyon Tanıma
11 Beş-Nokta Formasyonları
12 W-Tipi Dipler
13 M-Tipi Tepeler
14 Bantlarda Gezinti
15 Sıkışma
16 1. Yöntem: Oynaklık Yakalama
KISIM IV
BOLLINGER BANTALRI’NIN GÖSTERGELERLE KULLANIMI
17 Bollinger Bantları ve Göstergeler
18 Hacim Göstergeler
19 2. Yöntem: Trend Takibi
20 3. Yöntem: Tersine Dönüşler
KISIM V
İLERİ DÜZEYDE KONULAR
21 Göstergelerin Normalleştirilmesi
22 Gün İçi İşlemler
KISIM VI
ÖZET
15 Temel Kuural
Sonsöz
Notlar
Terimler Sözlüğü
Kaynakça
KİTAPTAN BİR ALINTI
Çoğu kişi Bollinger bantları’nı tek başına veya muhtemelen göstergelerin kullanılmasıyla yapılacak şey konusunda sürekli tavsiyelerde bulunmasını beklemektedir. Bir grafiği açarlar ve kısaca gözden geçirdikten sonra sağ tarafına odaklanırlar – en son fiyat çubuklarının bulunduğu yere – ve ne yapacaklarına karar vermeye çalışırlar. Ellerinde uygun bir düzenek varsa başarı şansları vardır. Yoksa, duygular egemen olacağından şansları tesadüflere bağlı veya bundan biraz daha kötü olacaktır. Bu sonunda sıkıntıya yol açacak hatalı bir yaklaşımdır.
İşe yarayacak olan sütün risk-ödül özellikleri olan tekil fırsatların belirlenmesidir. Bunlar verili bir hisse senedinde sık sık ya da yılda birkaç kez görülebilir veya hiç görülmeyebilir. İşimiz bu görüntüler ortaya çıktığında onları bulmak veya yararlanmaktır. Bu, çeşitlihisse senetlerini, fonları, endeksleri, vb. dikkatle inceleyerek fırsat aramak demektir. İnsan zaman zaman bir grafiğe bakıp ne yapılacağının açık olduğunu görebilir. Ama durum çoğu zaman açık değildir. Zorlu koşullar altında altın araayanlar gibi olmamız gerekir. Bu altının olup olmadığını görmek için sürekli bir arayış içinde olmak anlamına gelmez. Doğru zaman ve yeri bulup işe koyulmak anlamına gelir.